Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε απαντήσεις για τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Διαφορετικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η εκπαίδευση στη συμβουλευτική ψυχικής υγείας περιλαμβάνει εξειδίκευση στις ατομικές συνεδρίες. Αν και λέγεται συμβουλευτική, σκοπός δεν είναι οι συμβουλές αλλά η συμπόρευση με το άτομο ώστε μέσα από τη διαδικασία να βρει τις δικές του λύσεις και απαντήσεις. Τα πεδία στα οποία μπορεί να βοηθήσει η κάθε ειδική και ο κάθε ειδικός καθώς και οι προσεγγίσεις, ποικίλουν.

Η πρώτη ερώτηση που χρειάζεται να κάνεις, είναι αν έχει τη γνώση και την εμπειρία να σε βοηθήσει σε αυτό που σε απασχολεί. Εξίσου σημαντικό είναι να νιώθεις ότι σου ταιριάζει. Η αίσθηση που σου αφήνει, αν νιώθεις άνετα να εκφραστείς, αν σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Μην μπερδεύεσαι με τίτλους και ειδικότητες, καθώς το πιο βοηθητικό και θεραπευτικό στοιχείο είναι η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ σας.

Οι ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής διαρκούν 60′ και προτείνεται, στο πρώτο στάδιο τουλάχιστον, να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Είναι φυσιολογικό, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που απευθύνεσαι σε κάποια ειδική. Πρόκειται για μία διαδικασία όπου δεν δεσμεύεσαι σε κάποιον συγκεκριμένο αριθμό συναντήσεων και αποτελεί ένα ασφαλές πλαίσιο όπου μπορείς να μοιραστείς ότι έχεις ανάγκη, σε ένα κλίμα αποδοχής, εμπιστοσύνης και κατανόησης χωρίς καμία πίεση. Αμέτρητοι άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν δει συνολική βελτίωση σε όλους τους τομείς της ζωής τους λαμβάνοντας ψυχολογική υποστήριξη. Και από προσωπική εμπειρία, μπορώ να σου πω ότι είναι η καλύτερη επένδυση που θα κάνεις ποτέ στον εαυτό σου.