Επαγγελματικό Burnout

Επαγγελματικό Burnout

Εργασία και Επαγγελματικό Burnout

Σε έναν κόσμο αυξανόμενων απαιτήσεων και έντονου ανταγωνισμού, το φαινόμενο του Επαγγελματικού Burnout γίνεται όλο και πιο συχνό. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους βιώνουν εξουθένωση, ευερεθιστότητα, αίσθημα αδιεξόδου, έλλειψη διάθεσης και απώλεια ενδιαφέροντος για την εργασία τους, με αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία και την παραγωγικότητά τους.

 

Εάν βιώνετε συμπτώματα όπως:

 • Ακραία κούραση και εξάντληση: Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι, ακόμα και μετά από ξεκούραση, και σας λείπει η ενέργεια για να ανταποκριθείτε στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις.
 • Ευερεθιστότητα και εκνευρισμός: Χάνετε εύκολα την υπομονή σας με τους συναδέλφους και τους πελάτες σας, φωνάζετε συχνά και νιώθετε έντονο θυμό και απογοήτευση.
 • Αίσθημα αδιεξόδου και απελπισία: Νιώθετε ότι η δουλειά σας δεν έχει νόημα και ότι δεν έχετε έλεγχο στην καθημερινότητά σας, χάνοντας την πίστη σας στις δυνάμεις σας.
 • Έλλειψη διάθεσης και χαράς: Δυσκολεύεστε να νιώσετε ικανοποίηση και ενθουσιασμό για την εργασία σας, νιώθετε θλίψη και έλλειψη κινήτρων.
 • Αδυναμία ανταπόκρισης στα επαγγελματικά καθήκοντα: Δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, κάνετε λάθη συχνά και νιώθετε ανίκανοι να φέρετε εις πέρας τις εργασίες σας.
 • Δυσκολίες στον ύπνο: Δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε ή ξυπνάτε διαρκώς, με αποτέλεσμα να νιώθετε ακόμα πιο εξουθενωμένοι την επόμενη μέρα.
 • Απώλεια ενδιαφερόντων: Δεν βρίσκετε πλέον χαρά στις δραστηριότητες που σας ευχαριστούσαν εκτός εργασίας, νιώθετε αδιαφορία και έλλειψη ενέργειας.
 • Δυσκολίες στις προσωπικές σας σχέσεις: Παρατηρείτε ότι παίρνετε απόσταση από τα κοντινά σας πρόσωπα, μεταφέρετε τα συναισθήματα της δουλειάς στις σχέσεις σας και αποφεύγετε κοινωνικές συναναστροφές.

 

Εάν βιώνετε έστω και μερικά από τα παραπάνω συμπτώματα, μην ανησυχείτε. Δεν είστε μόνοι. Το Επαγγελματικό Burnout είναι μια πραγματική και συχνή κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο.

Η συνεργασία μας μπορεί να σας βοηθήσει να:

 • Αναγνωρίσετε τα σημάδια και τις αιτίες του Επαγγελματικού Burnout: Μαζί θα εξερευνήσουμε τους παράγοντες που οδηγούν στην εξουθένωσή σας, όπως αυξημένες απαιτήσεις, έλλειψη υποστήριξης, κακή διαχείριση χρόνου, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον ή ατομικά χαρακτηριστικά.
 • Αναπτύξετε δεξιότητες διαχείρισης στρες: Θα γίνει η εισαγωγή σας σε τεχνικές χαλάρωσης, mindfulness και αυτοφροντίδας, ώστε να μειώσετε το άγχος σας και να βελτιώσετε την ψυχική σας ευεξία.
 • Θέσετε υγιή όρια: Στις συνεδρίες μας θα κατανοήσετε πώς να θέσετε όρια στην εργασία σας, να μάθετε να λέτε όχι και να αποφεύγετε την υπερανάληψη ευθυνών.
 • Βελτιώσετε την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής: Ένας από τους στόχους της συμβουλευτικής διαδικασίας είναι να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και τις δραστηριότητες που σας ευχαριστούν εκτός εργασίας, ώστε να ανακτήσετε την ενέργεια και την διάθεσή σας.
 • Ενισχύσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες: Θα μάθετε να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους σας, βελτιώνοντας τις σχέσεις σας στο εργασιακό περιβάλλον.
 • Ανακαλύψετε ξανά τα επαγγελματικά σας κίνητρα: Μαζί θα ανακαλύψουμε τι σας κινητοποιεί πραγματικά στην εργασία σας και θα συνδιαμορφώσουμε νέους στόχους που θα σας εμπνεύσουν.

 

Δεν χρειάζεται να παλεύετε μόνοι σας με το Επαγγελματικό Burnout. Στις ατομικές συνεδρίες θα βρείτε ένα ασφαλές πλαίσιο εμπιστοσύνης και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ανακτήσετε την ενέργεια σας, να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία και να βρείτε ξανά την χαρά και την αρμονία στην επαγγελματικής σας ζωή.

Κλείστε σήμερα ένα δωρεάν διαδικτυακό ραντεβού διάρκειας 20 λεπτών για να συζητήσουμε και να δούμε ακριβώς τι χρειάζεστε. Μπορείτε να καλέσετε στο +306973528957 ή να στείλετε email.

Στις συνεδρίες ισχύει το απόρρητο βάση του κώδικα δεοντολογίας και μπορούν να γίνουν διά ζώσης ή online, ανάλογα με τις ανάγκες σας.