Γονεϊκό Burnout

Γονεϊκό Burnout

Η γονεϊκότητα αποτελεί μια από τις πιο ικανοποιητικές εμπειρίες στη ζωή, γεμάτη αγάπη, χαρά και μοναδικές στιγμές. Παράλληλα, όμως, φέρει μαζί της και πλήθος προκλήσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε εξουθένωση, ευερεθιστότητα και έλλειψη ενέργειας. Το φαινόμενο του γονεϊκού Burnout, όλο και πιο συχνό στις μέρες μας, αγγίζει γονείς σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχική και σωματική τους υγεία, καθώς και τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους.

 

Εάν βιώνετε συμπτώματα όπως:

 • Ακραία κούραση και εξάντληση: Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι, ακόμα και μετά από ξεκούραση, και σας λείπει η ενέργεια για να ανταποκριθείτε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις.
 • Ευερεθιστότητα και εκνευρισμός: Χάνετε εύκολα την υπομονή σας με τα παιδιά σας, φωνάζετε συχνά και νιώθετε έντονο θυμό και απογοήτευση.
 • Δυσκολίες στον ύπνο: Δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε ή ξυπνάτε διαρκώς, με αποτέλεσμα να νιώθετε ακόμα πιο εξουθενωμένοι την επόμενη μέρα.
 • Απώλεια ενδιαφερόντων: Δεν βρίσκετε πλέον χαρά στις δραστηριότητες που σας ευχαριστούσαν, νιώθετε αδιαφορία και έλλειψη κινήτρων.
 • Δυσκολία ανταπόκρισης στον γονεϊκό ρόλο: Νιώθετε ανίκανοι να φροντίσετε τα παιδιά σας σωστά, χάνετε την υπομονή σας εύκολα και αισθάνεστε ενοχές για την συμπεριφορά σας.
 • Απελπισία και έλλειψη ελπίδας: Νιώθετε ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο και ότι δεν μπορείτε να βρείτε λύση, χάνοντας την πίστη σας στις δυνάμεις σας.
 • Έλλειψη διάθεσης και χαράς: Δυσκολεύεστε να νιώσετε χαρά και ικανοποίηση, νιώθετε θλίψη και έλλειψη ενέργειας.

 

Εάν βιώνετε έστω και μερικά από τα παραπάνω συμπτώματα, μην ανησυχείτε. Δεν είστε μόνοι. Το γονεϊκό Burnout είναι μια πραγματική και συχνή κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο.

 

Η συνεργασία με μία έμπειρη σύμβουλο ψυχικής υγείας μπορεί να σας βοηθήσει να:

 • Αναγνωρίσετε τα σημάδια και τις αιτίες του γονεϊκού Burnout: Μαζί θα εξερευνήσουμε τους παράγοντες που οδηγούν στην εξουθένωσή σας, όπως αυξημένες απαιτήσεις, έλλειψη υποστήριξης, δυσκολίες στην επικοινωνία ή ατομικά χαρακτηριστικά.
 • Αναπτύξετε δεξιότητες διαχείρισης στρες: Μέσα στις συνεδρίες θα μάθτετε τεχνικές χαλάρωσης, mindfulness και αυτοφροντίδας, ώστε να μειώσετε το άγχος σας και να βελτιώσετε την ψυχική σας ευεξία.
 • Βελτιώσετε την επικοινωνία με τα παιδιά σας: Θα μπορέσετε να θέσετε υγιή όρια, να επικοινωνείτε με τα παιδιά σας με σεβασμό και αποτελεσματικότητα και να χτίσετε μια πιο ισχυρή σχέση μαζί τους.
 • Ισορροπήσετε την προσωπική και οικογενειακή σας ζωή: Ένας στόχος των συνεδριών είναι να μάθετε να θέτετε προτεραιότητες και να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και τις δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, ώστε να ανακτήσετε την ενέργεια και την διάθεσή σας.
 • Ενισχύσετε το δίκτυο υποστήριξής σας: Μαζί με την σύμβουλο θα μάθετε πώς να ενισχύσετε το πλαίσιο υποστήριξης σας ή να δημιουργήσετε ένα νέο. Μπορείτε να εντοπίσετε άτομα που θα σας στηρίξουν, όπως ο/η σύντροφός σας, συγγενείς, φίλοι ή ομάδες υποστήριξης γονέων.

 

Δεν χρειάζεται να παλεύετε μόνοι σας με το γονεϊκό Burnout. Μία έμπειρη σύμβουλος ψυχικής υγείας μπορεί να σας προσφέρει την υποστήριξη και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ανακτήσετε την ενέργεια σας, να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τα παιδιά σας και να απολαύσετε ξανά την εμπειρία της γονεϊκότητας.

Κλείστε σήμερα ένα δωρεάν διαδικτυακό ραντεβού διάρκειας 20 λεπτών για να συζητήσουμε και να δούμε ακριβώς τι χρειάζεστε. Μπορείτε να καλέσετε στο +306973528957 ή να στείλετε email.

Στις συνεδρίες ισχύει το απόρρητο βάση του κώδικα δεοντολογίας και μπορούν να γίνουν διά ζώσης ή online, ανάλογα με τις ανάγκες σας.