Κρίσεις πανικού

Κρίσεις πανικού

Οι κρίσεις πανικού είναι ξαφνικά επεισόδια έντονου φόβου ή δυσφορίας που συνοδεύονται από σωματικά συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, δύσπνοια, ζαλάδα και τρέμουλο. Μπορεί να είναι τρομακτικές και να σας κάνουν να νιώθετε ότι χάνετε τον έλεγχο.

Αν βιώνετε κρίσεις πανικού, δεν είστε μόνοι. Πρόκειται για μια αρκετά συχνή διαταραχή που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη βοήθεια ενός σύμβουλου ψυχικής υγείας.

 

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η σύμβουλος ψυχικής υγείας για τις κρίσεις πανικού;

  • Να κατανοήσετε τις αιτίες των κρίσεων πανικού: Μέσω της ψυχολογικής υποστήριξης θα εξερευνήσετε μαζί με την σύμβουλο τους παράγοντες που πυροδοτούν τις κρίσεις σας, οι οποίοι μπορεί να είναι στρεσογόνες καταστάσεις, αρνητικές σκέψεις ή και υποκείμενα ιατρικά θέματα.
  • Να αναπτύξετε τεχνικές χαλάρωσης: Θα μάθετε τεχνικές χαλάρωσης, όπως η ενσυνειδητότητα και οι αναπνοές, που μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού.
  • Να διαχειριστείτε τα σωματικά συμπτώματα: Θα μάθετε τεχνικές για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα σωματικά συμπτώματα που συνοδεύουν τις κρίσεις πανικού, όπως η ταχυκαρδία και η δύσπνοια.
  • Να αλλάξετε αρνητικές σκέψεις: Συχνά, οι κρίσεις πανικού τροφοδοτούνται από αρνητικές σκέψεις, όπως ο φόβος για απώλεια ελέγχου ή θανάτου. Η σύμβουλος ψυχικής υγείας μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε και να αλλάξετε αυτά τα αρνητικά μοτίβα σκέψης.
  • Να αποκτήσετε δεξιότητες πρόληψης: Θα μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια μιας κρίσης πανικού και να εφαρμόζετε τεχνικές πρόληψης για να την αποφύγετε.

 

Οφέλη από τη συνεργασία με μία σύμβουλο ψυχικής υγείας για τις κρίσεις πανικού:

  • Μειωμένη συχνότητα και ένταση των κρίσεων πανικού
  • Αυξημένη αίσθηση ελέγχου και αυτοπεποίθησης
  • Βελτιωμένη διαχείριση του στρες και του άγχους
  • Βελτιωμένη ποιότητα ζωής και μεγαλύτερη λειτουργικότητα

 

Μην αφήνετε τις κρίσεις πανικού να σας ελέγχουν. Ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό και ανακαλύψτε ξανά τη χαρά της ζωής χωρίς φόβο!

Κλείστε σήμερα ένα δωρεάν διαδικτυακό ραντεβού διάρκειας 20 λεπτών για να συζητήσουμε και να δούμε ακριβώς τι χρειάζεστε. Μπορείτε να καλέσετε στο +306973528957 ή να στείλετε email.

Στις συνεδρίες ισχύει το απόρρητο βάση του κώδικα δεοντολογίας και μπορούν να γίνουν διά ζώσης ή online, ανάλογα με τις ανάγκες σας.