Μοναξιά

Μοναξιά

Η μοναξιά είναι ένα συχνό ανθρώπινο συναίσθημα που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε απομονωμένοι, απογοητευμένοι και παρεξηγημένοι. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η κοινωνική απομάκρυνση, η αλλαγή κατοικίας, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ακόμα και μια δύσκολη σχέση.

Ενώ η περιστασιακή μοναξιά είναι φυσιολογική, η χρόνια μοναξιά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική και σωματική σας υγεία. Αν δυσκολεύεστε να τη διαχειριστείτε και νιώθετε ότι επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σας, η συνεργασία με μία σύμβουλο ψυχικής υγείας μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά.

 

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει μία σύμβουλος ψυχικής υγείας να διαχειριστείτε τη μοναξιά;

Οι ατομικές συνεδρίες μπορούν να σας βοηθήσουν με διάφορους τρόπους να αντιμετωπίσετε τη μοναξιά, όπως:

 • Να κατανοήσετε τα αίτια της μοναξιάς σας: Μαζί, θα εξερευνήσουμε τους πιθανούς λόγους που νιώθετε μοναξιά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε πιο αποτελεσματικές στρατηγικές αντιμετώπισης.
 • Να αναπτύξετε δεξιότητες επικοινωνίας: Η δυσκολία στην επικοινωνία μπορεί να δυσκολέψει τη δημιουργία και τη διατήρηση υγιών σχέσεων. Η σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε δεξιότητες επικοινωνίας που θα σας επιτρέψουν να συνδεθείτε πιο ουσιαστικά με τους ανθρώπους γύρω σας.
 • Να διαχειριστείτε την μελαγχολία: Η μελαγχολία μπορεί να σας κάνει να αποφεύγετε κοινωνικές καταστάσεις, επιδεινώνοντας τη μοναξιά. Στις ατομικές συνεδρίες θα εξοικειωθείτε με τεχνικές διαχείρισης του άγχους για να νιώθετε πιο άνετα σε κοινωνικά περιβάλλοντα.
 • Να θέσετε υγιή όρια στις σχέσεις σας: Τα ελλιπή όρια στις σχέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε απογοήτευση και μοναξιά. Η συμβουλευτική διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να θέσετε υγιή όρια στις σχέσεις σας και να δημιουργήσετε πιο ισχυρές συνδέσεις.
 • Να βρείτε τρόπους να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους: Η σύμβουλος ψυχικής υγείας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τρόπους να συνδεθείτε με άτομα που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς, προτείνοντας συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες ή συλλόγους.
 • Να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας: Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να σας κάνει να διστάσετε να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους. Μέσα από τις συνεδρίες ψυχικής ενδυνάμωσης θα ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας και θα νιώσετε πιο άνετα με τον εαυτό σας, διευκολύνοντας την κοινωνική σας συναναστροφή.

 

Οφέλη από τη συνεργασία με μία σύμβουλο ψυχικής υγείας για τη διαχείριση της μοναξιάς:

 • Βελτιωμένη διαχείριση της συναισθηματικής δυσφορίας που προκαλεί η μοναξιά
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και κοινωνικής συναναστροφής
 • Αυξημένη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση
 • Δημιουργία πιο υγιών και ισχυρών σχέσεων
 • Μειωμένο άγχος και μελαγχολία
 • Βελτιωμένη συνολική ψυχική και σωματική υγεία

 

Κλείστε σήμερα ένα δωρεάν διαδικτυακό ραντεβού διάρκειας 20 λεπτών για να συζητήσουμε και να δούμε ακριβώς τι χρειάζεστε. Μπορείτε να καλέσετε στο +306973528957 ή να στείλετε email.

Στις συνεδρίες ισχύει το απόρρητο βάση του κώδικα δεοντολογίας και μπορούν να γίνουν διά ζώσης ή online, ανάλογα με τις ανάγκες σας.